"Що робить фракція ЛДПР? Ми не стали ратифікувати угоду з Україною. 98-й рік — угода про дружбу (так звана "Велика угода"), і роки три тому - у Харкові підписану угоду. Ми ж бачимо: Україна порушувала, і буде їх порушувати. Те ж саме — з Білорусією. Ось тому у ЛДПР — найчіткіша позиція Ми, звичайно, хочемо найкращих відносин. Хочемо дружити з усіма. Хочемо взаємоповаги. Але якщо вони перші починають? Ми ж повинні відповісти? А щоб вони не починали, у них не повинно бути правових підстав?", — каже російський політик в ефірі інформаційного каналу "Росія 24".

Читайте також: У Донецьку відсвяткували День російської мови

Жиріновський наголосив, що Харків, Донбас і Крим — російські землі.

То Петро I дарує вподобаному воєводі поруч з Харковом місто... Що ти робиш? Харків — російське місто! Потім Сталін Донбас віддає! Хлопці, беріть! Що йому, грузину, шкода руської землі? Потім Хрущов — нате Крим! Що це таке? Що це за політика?
— дратується лідер ЛДПРу.

"І зараз мільйони росіян повинні вчити дітей українською мовою, всі вузи переходять на українську мову... Скрізь звужується сфера російської мови! За що?! За що російський народ повинен позбавляти себе мови? Рідної культури? Все зробили комуністи", — додав він.

До слова, басейн, м`які дивани, спеціальні меблі та найсучасніша техніка — так виглядає щойно зведений навчальний заклад у Києві. Такі умови - навіть для столиці рідкість: у якій школі ще побачиш ліфт і класи на 10-12 учнів?

Зветься цей проект - Російсько-українська гімназія. Українську тут вчитимуть як іноземну, а запрошують сюди тих, хто готовий викласти за навчання 500 доларів щомісяця.