"Надихнула мовна правда, ідейне горіння і одержимість світлих донеччан, що прийшли на зустріч. Завили комуністичні виродки, кримінальні регіонали і ще якийсь завербований послід. Бо як ще назвати тіла, що при вході до місця презентації стояли з плакатами "Нет фашизму", "Наша родина – СССР", "Здесь русский дух, тут Русью пахнет". Пахло, звісно, що алкоголем. "Родіна – "уродіна" в страшному минулому, сповненому терором, голодомором, репресіями – і просто совковою безпросвітною брехнею, тупістю і бандитизмом. Хочете знайти цю "родіну" – квиток до Росії, та й по-всьому", – пише Фаріон у своїму блозі на "Українській правді".

"Понад то, ті комуністично-регіональні "существа" ще й руками, наче граблями, розмахують. Одне з них, як здичавіле, вхопилося до моєї торби. Може, голодне, їсти хотіло. Вихопило торбу, а потім скавуліло над своїм викрученим пальцем, бо в інший спосіб торби не повертало", – додає свободівка.

За її словами, понад 300 примірників її книжки розійшлися "наче вода у пісок". Водночас, вона попросила пробачення у донеччан за те, що презентація книги відбувалася у маленькому залі "ще й під грюкання і виламування дверей до зали".

"Може, комуністи і завербовані бандити також її хотіли собі купити, а ми їх просто не зрозуміли? На жаль, їм не вистачило. Їхню спрагу вгамували – і спілкування без мікрофона у надзадушному приміщенні тривало близько трьох годин…", – додала вона.

Як відомо, перед презентацією книжки нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон у Донецьку майже 20 прихильників комуністичної ідеології перекрили головний вхід до готелю "Єва", де мала відбутись зустріч. Потрапити на презентацію своєї книжки у Донецьку Ірина Фаріон змогла через запасний вхід готелю.