"Справа дуже складна, тому що тут замішана політика. І з Вадима зараз намагаються зробити цапа відбувайла, мовляв, хтось же повинен відповісти за події 18 травня в Києві", - розповіла адвокат Тітушка Оксана Шкода.

"Тому ми будемо намагатися, щоб йому вирок, якщо таки його визнають винним, був мінімальним - умовний термін (йому загрожує до чотирьох років в'язниці)", - наголосила вона.

Шкода також розповіла, що зараз у Білій Церкві підозрюваний намагається вести звичний спосіб життя: "Щодня ходить на тренування і готується до навчання, кидати вуз не має наміру".

У захисників з'явилась також ідея заборонити використання прізвища Тітушка як загальної назви, оскільки це слово набуло негативного відтінку.

На думку експертів з авторського права, втілити цю ідею в життя майже неможливо - у країні людей з таким прізвищем багато.

Нагадаємо, 18 травня у центрі Києва побили журналістів, які знімали бійку свободівців та чоловіків спортивної статури.

Згодом завдяки зйомкам на любительські камери вдалося встановити, що головним "бойовиком" був Вадим Тітушко. Він затриманий, однак суд над ним та ще кількома його спільниками часто переносять.