Резолюцію "Про російський тиску на країни Східного партнерства" прийняли в четвер у Брюсселі на політичній асамблеї ЄНП.

У преамбулі резолюції йдеться, що проект Східного партнерства виявився "під загрозою відтоді, як Росія продовжує посилювати тиск на сусідні країни".

Саме таким тиском назвали торговельну суперечку з Україною та Молдовою , "загрози національним інтересам Вірменії, що змусило її прийти до Митного Союзу" .

"Послідовне розширення ЄС призвело країни Східного партнерства ближче до ЄС, і їхня безпека, стабільність і процвітання все більше впливають на ЄС. ЄНП переконана, що це неприйнятна поведінка Росії буде мати негативний вплив на відносини Росії і ЄС" , - йдеться в резолюції.

У зв'язку з цим Європейська народна партія "закликає Російську Федерацію припинити використання маніпуляцій і шантажу та застосовувати принцип суверенної рівності, невтручання у внутрішні справи і доброї співпраці між державами".

Нагадаємо, російський та вірменський президенти після переговорів зробили спільну заяву, яка стосується інтеграції Вірменії у Євразійський економічний союз.

Натомість Молдова відмовилась від Митного союзу.