Росії чиновники розуміють, що газовий контракт - несправедливий по відношенню до України. Ми ніколи не погодимося, щоб цей контракт існував далі. А який у нас вихід? Крім переговорів, наших умовно кажучи дипломатичних можливостей, коли ми ставимо на ваги, ми бачимо, що перевага не на нашому боці. У нас немає таких аргументів чи питань, щоб досягти позитивного рішення", - розповів Віктор Янукович в інтерв'ю українським телеканалам.

Аргументи з російського боку він назвав "принизливими".

"Ми не можемо торгувати країною – це наш принцип", - наголосив Янукович і додав, що робота над пошуком балансів дуже важка.

Читайте також: Україна виконає умови для підписання Угоди про асоціацію, — Янукович

"Я переконаний в тому, що більшість людей в нашій країні розуміють, що це дуже непроста робота – знайти той баланс, який повинен бути, щоб ми мали можливість захистити наші власні національні інтереси. Кожна країна це робить", - підсумував він.

Як відомо, Віктор Янукович дав інтерв'ю тележурналістам Савіку Шустеру (студія "Шустер LIVE", телеканал "Інтер"), Олександру Ткаченку ("Студія 1 +1"), Андрію Куликову (телеканал ICTV) і Ларисі Губіній ("5 канал").