"Спроби протиставити співпрацю на європейському векторі та співробітництво з нашими стратегічними партнерами - Росією та країнами євразійського співтовариства – безпідставні", - сказав президент у своєму зверненні до нардепів.

Віктор Янукович зауважив, що успіх на Вільнюському саміті слід готувати, а значну роль в цьому процесі відіграє саме Верховна Рада.

"Асоціація з ЄС потрібна не владі чи опозиції, вона потрібна Україні", - наголосив глава держави.

"Маємо значно прискорити реалізацію програми реформ, зокрема завершити реформування судової системи, органів прокуратури та внутрішніх справ. Пропоную Верховній Раді якнайшвидше підтримати відповідний пакет законопроектів", - додав Янукович.

Читайте також: Для євроінтеграції влада і опозиція об'єднають голоси, – експерт

Він наголосив на необхідності вжити всіх необхідних заходів для впровадження нового Кримінально-процесуального кодексу, законодавства про адвокатуру та національного превентивного механізму проти тортур".

"Парламент має забезпечити прийняття законів, передбачених планом дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України. Завдання, які стоять перед Україною напередодні Вільнюського саміту складні і масштабні. Але у нас є і час, і сили , аби їх вирішити", - вважає Янукович.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович прийшов до Верховної Ради. У сесійній залі були присутні також Прем'єр-міністр України Микола Азаров, екс-президент Європарламенту Пет Кокс та екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.