"У зовнішній політиці до підписання Угоди про асоціацію Янукович - наш попутник, і поки не просохли чорнила на цьому документі - він нам союзник. Після підписання - він наш ворог, якого треба перемогти", — каже Луценко.

Окрім того, на переконання екс-глави МВС, у Януковича є інші мотиви для підписання Угоди з Європою.

Для нього — це дах пограбування України, для нас — це цивілізаційний вибір. Але так сталося, що ми можемо ухвалити європейські закони при відносному спокої на Сході України, — додає він.

Читайте також: Краще раз в рік гей-паради, ніж щодня чекати російських танків, — Луценко

Також колишній урядовець вважає, що звільнення Юлії Тимошенко для Януковича — "шанс перестати бути гангстером і показати, що людина, яка не боїться Путіна, не боїться і засудженої Тимошенко".

"Янукович може довести, що він — не "порожняк", а цінний терикон", — додав Луценко.

До речі, за словами російського глави держави Володимира Путіна, країни Митного Союзу мають намір ввести захисні заходи для свого ринку у разі, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, раніше регіонал Вадим Колесніченко запропонував відмовитись від євроінтеграційного курсу України доти, поки з вектором зовнішньої політики не визначиться сам народ.

Невдовзі нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов припустив, що його однопартійці не проголосують за законопроект Вадима Колесніченка, яким пропонується скасування євроінтеграції.