Щойно по селу пролунав клич, жінки довго не вагалися. Громада в Маяках дружня та патріотично налаштована. За головну господиню тут – Ніна Твердохліб. Овочі в її руках умить перетворюються на смачні страви.

Меню складали гуртом. Священик попросив приготувати такі страви, які в сім’ях солдатів популярні на зимові свята. Не забули і про олів’є.

У розпалі процесу в селі на дві години вимкнули світло. Жінки не розгубилися. Узяли великі свічки з церкви і продовжили роботу.

Місцеві діти також вирішили долучитися й передали своїм одноліткам на Сході подарунки. Не пошкодували іграшок, підготували ялинки й чимало одягу. У садочку в місті Щастя волонтери хочуть влаштувати свято Миколая.

Нині на Сході воюють близько 30 місцевих хлопців. Наймолодшому – 21 рік, найстаршому – 56. Восьмеро вийшли з іловайського котла, рятуючи поранених.

Нагадаємо, у Тернополі учні одного із місцевих училищ після навчання шиють українським солдатам маскувальні костюми. Заради бійців на передовій вони залишаються після занять і навіть попросили перенести канікули.