"І вчора, і сьогодні інформаційні агенції цитують заяви Віктора Януковича про те, що нібито він не знає, яким чином вирішити в юридичній площині питання вибіркового правосуддя, вирішити питання, пов‘язані з незаконним, політично мотивованим ув‘язненням Юлії Тимошенко", - сказав сьогодні на прес-конференції Сергій Власенко.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми, як захист, говоримо про те, що такий шлях є, простий і очевидний - це рішення Вищого спецсуду про передачу скарги Юлії Тимошенко до Верховного суду України. Наслідком цього є рішення ВСУ про перегляд і скасування вироку, що прямо передбачено чинним законодавством", - додав захисник.

На його думку, це і є юридичний шлях вирішення вибіркового правосуддя в Україні, вирішення питання політично вмотивованих рішень, в тому числі - і у справі Юлії Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко дали тиждень для роботи над помилками

Власенко наголосив, що іншої альтернативи "старий поганий КПК" Верховному суду не надає.

"Якщо надходить така скарга до ВСУ, то ВСУ зобов‘язаний скасувати цей ганебний вирок, що буде вирішенням справи Тимошенко, що буде вирішенням, на певному етапі, політично мотивованого правосуддя і зніме в юридичній площині всі перешкоди для підписання в листопаді Угоди про асоціацію з ЄС", - пояснив він.

До слова, Президент України Віктор Янукович запевнив, що питання лікування Юлії Тимошенко за кордоном залишається на порядку денному. Однак він не знає поки що відповіді.