Honda Civic Tourer

Давненько Honda не випускала універсалів Civic. Остання така модель під назвою Aerodeck зійшла з конвеєра ще в минулому тисячолітті.

Але гріх ігнорувати популярність сараїв у Європі, тож японці напружились і сконструювали нову модель. Цього разу практичний Civic отримав ім'я Tourer.

Ані спереду, ані всередині він не відрізняється від стандартного хетчбека. Зате ззаду і в профіль Tourer вийшов доволі оригінальним. Крім того, універсал аж на 23,5 см довший від хетча.

Але, звісно, основне в цьому автомобілі - багажник. І він дійсно вражає. У "похідному" стані його об'єм становить чималі 624 л, а от зі складеними задніми сидіннями сюди можна запхнути понад 1668 л мотлоху!

Крім того, диван у Civic традиційно оснащений зручною системою складання Magic Seats System.

Ще один корисний бонус - адаптивні задні амортизатори, які мають три режими роботи: Comfort, Normal і Dynamic. Вони підтримують кузов автомобіля в одному положенні незалежно від завантаження.

Що ж до гами двигунів - у Європі Civic Tourer пропонуватимуть 1.8-літровим бензиновим (142 к.с.) та турбодизелем об'ємом 1.6 (120 к.с.).

Продажі новинки стартують на початку 2014 року.

Seat Leon ST

Не пасуть задніх й іспанці. Для практичних покупців Seat підготував універсал на базі нового Leon.

Однак іспанський сарай навряд чи може похизуватися безрозмірним багажником. 587 літрів (1470 л з розкладеними задніми сидіннями) - це далеко не рекорд для сараїв "гольф-сегменту".

Але “сеатівці” акцентують на своєму. Leon ST - найлегша модель у класі (1233 кг в "базі"), плюс широкий вибір бензинових і дизельних турбодвигунів об'ємом від 1.2 до двох літрів (86-184 к.с.) і опційний повний привід. Тож, цей універсал - вибір не дачників, а активних водіїв.