"До кінця року втрати України можуть перевищити 1 млрд грн. Це сукупні втрати: несплачені податки, нарахування зарплати, соціальні внески. Треба враховувати, що втрати понесуть і суміжні підприємства, які є нашими постачальниками", - повідомив директор з розвитку Roshen Євгеній Вовчановський.

Проте Вовчановський не зміг оцінити збитки безпосередньо Roshen, оскільки традиційно піковий період продажу - осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, 29 липня Росія заборонила поставки українських солодощів Roshen, заявивши, що в них знайдено отруйну речовину бензопирен.

Вслід за Росією продукцію компанії перевірили Білорусь, Казахстан, Киргизія і Таджикистан. Жодна з країн не знайшла в складі цукерок небезпечних речовин.

16 серпня пройшли переговори щодо поновлення імпорту солодкого від Roshen в Росію. Переговори вів український міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Він стверджує, що сторонам вдалося знайти рішення проблеми. Україна і Росія домовилися створити комісію з гармонізації стандартів якості продукції. Також Росія відправить свою перевірку на українські фабрики Roshen.

Водночас, 18 серпня відбулася телефонна розмова Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та голови уряду Російської Федерації Дмитра Медведєва.

Глави урядів переконані, що про торгівельні війни між Україною і Росією в принципі не може бути мови, повідомили у прес-службі уряду.