Нагадаємо, проти Федоровича в РФ порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі 17 липня.

Про це Москаленко ​​сказав 30 серпня під час зустрічі із заступником прокурора Азово-Чорноморської міжрайонної природоохоронної прокуратури (Новоросійськ), який веде справу.

"У цей же день офіційним представникам російської сторони передана відповідна нота", - повідомляє прес-служба МЗС України.

2 вересня Генкосул України в Ростові-на-Дону також особисто відвідає Федоровіча в місті Ейск (Росія), проведе консультації з адвокатом і зустрінеться з керівництвом регіону і місцевих правоохоронних органів.

У МЗС підкреслили, що питання розслідування інциденту в Азовському морі і справи Федоровіча перебуває на особливому контролі Міністра закордонних справ України, зазначено в повідомленні.

Як відомо, 17 липня в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Четверо українців загинули, врятувався тільки Олександр Федорович.

За попередньою інформацією, українці незаконно рибалили у територіальних водах Росії. Російський катер почав переслідувати український баркас. Судна зіткнулись.

Водночас, єдиний врятований Олександр Федорович стверджує, що прикордонники спеціально потопили судно, і навіть не спробували допомогти тим, хто топився. Крім того, міліція перевіряє інформацію про те, що прикордонники стріляли в рибалок.

Зараз Федорович перебуває у російському місті Єйську. Він разом з сім'єю винаймає квартиру. Виїхати з Росії він не може, оскільки проти нього відкрито кримінальну справу. Йому загрожує до 2 років ув'язнення.

У рибалки проблеми зі здоров'ям після інциденту в морі.