"Якщо Україна підписує Угоду про асоціацію з Європейським союзом, вона вже не зможе стати членом Митного союзу з Росією, тому що у нас не планується укладання зони вільної торгівлі з Європейським союзом на несиметричних умовах, як це підписує Україна", - сказав Глазьєв.

Читайте також: Путін як ніхто об'єднує українців навколо ідеї євроінтеграції, - політолог

Радник президента РФ наголосив, що у Митного союзу і ЄС "неоднакові технічні регламенти", а це означає, що "Україна йде під юрисдикцію Європейського союзу у частині технічного регулювання, санітарного, ветеринарного, фітосанітарного контролю".

"Хоча у проекті угоди (з ЄС) написано, що формально вона не перешкоджає Україні укладати регіональні економічні угоди з іншими партнерами, біда в тому, що все повністю суперечить (нормам Митного союзу)", - додав Глазьєв.

Нагадаємо, вчора Прем’єр України Микола Азаров зустрівся з своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

На думку лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Азаров поїхав до Москви, щоб порадитися з російською владою, як Україні прослизнути між Митним союзом і ЄС.

Прем’єр-міністр Росії на зустрічі з українським колегою наголосив, що РФ зацікавлена у граничній відвертості при переговорах з партнерами.

Азаров та Медведєв говорили про Митний союз та економічну співпрацю. А після того поїхали на вечерю.