Про це повідомляє Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Розірвали сорочку, на руках – гематоми і синці. Його тягли, аби викинути з Київради", - написала вона.

Кажуть, що всередині приміщення багато крові: "Беркут" бив депутатів і ногами. Ярослав Гінка, якому теж дісталося, але сорочка ціла, жартує, що це тому, що він у вишиванці, її просто так не розірвеш, - зазначила Геращенко.

Опозиціонерка переконана, що такі дії правоохоронців – "це репетиція 2015 року".

Окрім цього, свободівець Юрій Сиротюк заявляє, що "міліціянти, керовані депутатами-"регіоналами", б’ють усіх, на кого ті вказують".

"На разі я перебуваю в одному з коридорів Київради – тут дуже багато представників міліції, бійців спецпідрозділу "Беркут" та народних депутатів від Партії регіонів. Лише в одному з коридорів перебуває більше 100 осіб, які не допускають опозиціонерів у приміщення", - цитує його слова прес-служба "Свободи".

"На жодну законну вимогу до міліціянтів представитися, пояснити свої дії та пропустити мене до приміщення так звані "правоохоронці" не реагують. Вони попросту слухняно виконують незаконні вказівки нардепів-регіоналів щодо недопуску у приміщення представників опозиції – застосовують грубу фізичну силу до всіх на кого вкажуть "регіонали". Фактично зараз я є заручником", - розповів Сиротюк.

Нагадаємо, секретар Київради Галина Герега закрила позачергову сесію через 11 хвилин після її початку. Водночас, майже голосно депутати прийняли 5 рішень.

Як відомо, сьогодні повинна відбутися позачергова сесія Київської міської ради. Раніше повідомлялося, що столична міліція взяла будівлю мерії під посилену охорону. Адже під Київрадою очікують масові акції за участю близько 20 тисяч осіб.

Голова фракції УДАРу у Київраді Андрій Странніков повідомив, що його, ще одного УДАРівця, а також кількох співробітників КМДА не впускали до приміщення Київради.