У Києві Томас Маркерт зустрівся з членом Венеціанської комісії від України, народним депутатом України, головою Комітету ВР з питань верховенства права і правосуддя Сергієм Ківаловим, про що повідомляє прес-служба останнього.

Сергій Ківалов відзначив, зокрема, що українські законодавці зацікавлені в тісній співпраці з міжнародними експертами з правових питань. За його словами, в Україні за останні 15 років неодноразово були спроби змінити закон про прокуратуру, але нічого не виходило з різних причин.

"Тільки зараз, коли новий Кримінальний процесуальний кодекс ухвалений і діє, ми можемо почати повноцінну реформу системи прокуратури", - пояснив регіонал.

Читайте також: Опозиція і влада домовились, як голосувати за євроінтеграційні закони

Учасники зустрічі акцентували увагу на роботі Конституційної асамблеї, яка продовжує свою діяльність. Вдалось дійти висновку, що для подальшого реформування органів прокуратури необхідно внести зміни до Основного Закону України.

Голова делегації Ради Європи Маркерт відзначив, що сьогодні "ідеальний час для нашого візиту до України, тому що реформи зараз набрали максимальні темпи".

Читайте також: Прийняття євроінтеграційних законів затягується через постійне шахрайство влади, - Турчинов

Він привітав важливі рішення, які прийняв український парламент. За його словами, важливим є рішення про направлення проекту змін до Конституції до Конституційного Суду та інші рішення, які були прийняті Верховною Радою останнім часом.