Відповідно до нового закону про покарання за образу почуттів вірян вносяться зміни до статті 148 Кримінального кодексу Росії - про відповідальність за перешкоджання здійсненню права на свободу совісті та віросповідань.

Читайте також: У Росії заборонили усиновлювати дітей-сиріт іноземним гей-парам

В ньому зазначається, що "публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів вірян, в тому числі в місцях релігійного шанування, богослужіння та проведення інших релігійних обрядів", будуть каратися позбавленням волі терміном до трьох років.

У вигляді покарання також введені штрафи до 500 тисяч рублів, обов'язкові та виправні роботи.

Закон про заборону гей-пропаганди вносить зміни до федерального закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку", і в окремі законодавчі акти РФ.

Згідно із законопроектом, за "розповсюдження інформації, спрямованої на формування у неповнолітніх нетрадиційних сексуальних установок, привабливості нетрадиційних сексуальних відносин, спотвореного уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних сексуальних відносин або нав'язування інформації про нетрадиційні сексуальні стосунки, що викликають інтерес до таких відносин" вводиться штраф до 4-5 тисяч рублів.

Для посадових осіб ця сума є більшою в 10 разів, а для юридичних - штраф може сягати 1 мільйона рублів. Окрім цього, штрафи будуть збільшуватися, якщо в пропаганді задіяні ЗМІ або інтернет.

Нагадаємо, Російська Дума прийняла в другому і третьому читанні закон, що вводить високі штрафи за пропаганду гомосексуалізму серед дітей. Правозахисник кажуть, що цей закон, фактично, дискримінує права геїв.