"Настрій більшості (в ПР) такий - не голосувати (за закон про боротьбу з дискримінацією)", - розповів нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник.

Він вважає, що необхідність удосконалення боротьби з дискримінацією в Україні - абсолютно надумана тема.

"На мою думку, сьогодні ніхто не назве мені реальних прикладів, навіть на побутовому рівні я не чув про якусь дискримінацію. Що хтось когось на роботу не брав у зв'язку з тим, що людина - представник сексуальних меншин. Такого немає", - додав нардеп.

Читайте також: Мені цікаво побачити, як українська влада реагує на питання ЛГБТ, — посол США

Питання сексуальних менших в Україні Олійник не вважає настільки масштабним, щоб його необідно було регулювати.

"Якби нам сказали (у ЄС ), що у нас є проблема, назвали приклад - можна було б вирішувати. А так я вам скажу, вони (представники сексуальних меншин) один одного краще підтримують, ніж представники так званої сексуальної більшості", - наголосив регіонал.

Він побоюється також, що ухвалення згаданого законопроекту може призвести до штучного переслідування гетеросексуалів.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Леонід Кожара закликає Раду ухвалити законопроект Кабінету Міністрів № 2342 про вдосконалення боротьби з дискримінацією щодо сексуальних меншин, що є однією з вимог Європейського Союзу для лібералізації візового режиму. За прийняття цього законопроекту виступає також Уповноважений Ради з прав людини Валерія Лутковська.