"У зв’язку із черговим загостренням безпекової ситуації в Єгипті, проведенням акцій протесту та заворушень, а також введенням надзвичайного стану, МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування у Єгипті та пропонує утриматися на цьому етапі від поїздок до цієї країни без нагальної необхідності", - йдеться у повідомленні відомства.

Особливо обережними громадянам України радять бути у Каїрі.

"Зокрема, громадянам України, які перебувають у м. Каїр, рекомендуємо уникати відвідання Центральної площі "Тахрір" та прилеглого до неї району Гарден-сіті; території навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс); мечеті Рабіа Ель-Адавія (район Наср-сіті), район Гіза. Необхідно суттєво обмежити пересування столицею та іншими населеними пунктами, а також поки утримуватись від автомобільних подорожей", - йдеться у повідомленні.

Туристам, які перебувають у курортних містах на узбережжі Червоного моря радять не виходити за межі готельних комплексів.

"Всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, необхідно утримуватися від відвідання місць скупчення людей, здійснення несанкціонованої фото- та відеозйомки, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні. Не рекомендується вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті", - радять у МЗС.

Нагадаємо, в Єгипті ввели надзвичайний стан.