"Були до нього претензії. Є така версія, що він став носієм завеликої кількості інформації... У нього виявилося забагато компромату і він став незручною фігурою", — припустив політолог в ефірі Українськго радіо.

Читайте також: Мельник — в Австрії, — ЗМІ

Водночас, голова секретаріату Українського клубу Сергій Усачов вважає, що уся ситуація, що склалася із екс-ректором ні для кого не стала несподіванкою, адже "усі знали, хто такий Петро Мельник", пише Gazeta.ua.

"Ця ситуація назрівала... Мельник міг спокійно піти з політики, очолити, наприклад, фонд сприяння податковій системі, провести на посаду ректора свого молодого наступника, зробити із цього велику помпу, бути таким собі "батьком" податкової системи, насолоджуватися тими капіталами, які він здобув, будучи депутатом, ректором. Але не зміг зупинитися", — додає Усачов.

Нагадаємо, днями Петра Мельника оголосили у міжнародний розшук. Його шукатимуть на території 190 країн.

Петра Мельника затримали наприкінці липня за підозрою у хабарництві. Суд у зв'язку зі станом здоров'я затриманого обрав запобіжним заходом для нього 2 місяці домашнього арешту.

Однак Мельнику 9 серпня вдалося втекти зі свого будинку, де він і відбував арешт.

12 серпня Печерський райсуд Києва постановив затримати Петра Мельника та примусово доставити його до суду для зміни запобіжного заходу.

Також суд змінив запобіжний захід скандальному ректору-хабарнику Петрові Мельнику із домашнього арешту на утримання під вартою.

Прокуратура підозрює, що міліція могла сприяти втечі ректора Петра Мельника з-під домашнього арешту.

Є версія, що Петро Мельник втік спершу на Рівненщину, звідки походить родом, а там якимось чином перетнув кордон з Білоруссю.

Водночас, українські прикордонники заперечили, що в Білорусі зловили скандального ректора Петра Мельника. Державна прикордонна служба також спростовує інформацію про те, що чоловіка передали Україні.