Зараз біля Кабміну стоять близько 20-30 людей із синьо-жовтими прапорами з написом "Таксі столиці" і білою емблемою.

На протилежній стороні вулиці, навпроти будівлі Кабміну, також стоять водії і тримають плакати: "Кулуарний законопроект про перевезеннях на таксі від Мінінфраструктури розроблено в інтересах чиновників-кришевателей", "Директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов = господар донецької служби таксі?", " Вимагаємо відставки директора департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитра Пєтухова"," Чиновники Мінінфраструктури кришують нелегальні таксі України ".

"Розроблений законопроект не гарантує відшкодування пасажирам шкоди в разі будь-яких інцидентів на дорозі. Нелегальний таксист вам ніколи не компенсує завдані збитки", - розповів керівник Спілки професійних водіїв таксі Києва Сергій Григоренко.

Як повідомив співголова громадської організації "Таксі столиці" Денис Садоха, робота над цим законопроектом триває вже 3 роки, однак Мінінфраструктури не врахував пропозиції таксистів.

"Ми писали, зверталися, пропонували. Департамент робить все на свій лад, дотримуючись своїх комерційних інтересів, оскільки у них є своя служба (служба таксі - 24) і вони намагаються підлаштувати під себе весь ринок", - зазначив він.

Нагадаємо, українському ринку таксі готують чергову реформу. Депутати і громадські організації презентували нове бачення роботи галузі: без нелегалів, зате з таксометрами, пильним контролем та підпорядкуванням місцевій владі.