Росіяни мотивували свою вимогу тим, що плакати розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

"Гостям не сподобалося, що на теплоході були наклеєні плакати з тризубом, прапор України, і ще з виборів висіла символіка партії "Свобода"", - повідомила у Facebook Наталія Возаловская.

Під час конфлікту один з членів команди пароплава намагався пояснити москвичам, що прапор і тризуб затверджені Конституцією України, а присутність плакатів опозиції пояснив тим, що вона є парламентською партією.

Але росіяни пообіцяли членам екіпажу, що вони вже наступного дня не працюватимуть на кораблі, оскільки у них "скрізь зв'язки".

Наступного дня на судно прийшов представник адміністрації портів. Він позривав символіку і зажадав від команди написати заяви про звільнення за власним бажанням.

"Наступного дня команді заборонили виходити в рейс, але після аргументованих і переконливих заперечень капітана, який працює в херсонському річковому порту вже 43 роки, теплохід все ж таки випустили в рейс і змінили гнів на милість, наказали писати заяви на звільнення за власним бажанням ...але без дати", - підсумувала Возаловська.