За попередніми даними, як поінформували у міліції, ознак насильницької смерті на загиблих не виявили. Смерть, найімовірніше, настала від отруєння газами, які скопилися, під час проведення загиблими очисних робіт.

Обласна прокуратура з посиланням на прокурора Харкова Євгена Поповича, повідомляє, що працівники спустилися в каналізаційний колектор і отруїлися газом природного походження. Жоден із загиблих не був у рятувальних ременях

Прокуратура не виключає версії, що співробітники підприємства могли знепритомніти в результаті отруєння газом, що був у колодязі, але померти від утоплення, – заявив Попович.

За словами гендиректора підприємства Івана Корінька, працівники загинули, усуваючи аварію на засувці водопровідної магістралі в колодязі на розі Білгородського шосе та вул. Рудика. Спершу в колодязь спустилися чоловік та його син. Та коли їм стало погано, інші двоє працівників спробували їх витягти, але теж загинули.

Наразі на місці трагедії працюють слідчі, процесуальні керівники та експерти. Також відомо, що дані про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).