"Росія розв’язала стосовно України не торгову війну. Це — геополітичний акт. І не лише проти України. Це виклик, який постав перед нами — Україною та Європейським Союзом. І нам потрібно діяти спільно, аби дати відповідь на цей виклик", — сказав він у Брюсселі під час засідання комітету в закордонних справах Європарламенту щодо ситуації в Україні.

Читайте також: Кияни збирають для Януковича ручки

Окрім того, один із лідерів української опозиції не побачив "у діях Росії нічого нового", і нагадав, як діяла Москва стосовно Балтійських країн до того, як вони приєдналися до ЄС і НАТО.

Нам потрібно усвідомити, що треба не просто вижити. Пройшовши це, Україна стане сильнішою. Ми станемо сильнішими разом. Я маю на увазі Україна як частина Великої європейської сім’ї,
— каже політик.

Також Яценюк вважає, що своїми діями Росія порушила низку двосторонніх і багатосторонніх угод, зокрема, правила СОТ, Угоду про вільну торгівлю.

Нагадаємо, днями Прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

На думку лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Азаров поїхав до Москви, щоб порадитися з російською владою, як Україні прослизнути між Митним союзом і ЄС.

Прем’єр-міністр Росії на зустрічі з українським колегою наголосив, що РФ зацікавлена у граничній відвертості при переговорах з партнерами.

Азаров та Медведєв говорили про Митний союз та економічну співпрацю. А після того поїхали на вечерю.