"Все, що сьогодні відбувається в російсько-українських відносинах, чи то конкретні дії на російській митниці щодо українських товарів або якісь заяви російських чиновників, політиків, експертів - все це гра м'язами. Це спроби зупинити Україну і не дати їй застрибнути в поїзд євроатлантичної інтеграції", - сказав Розенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Нардеп вважає, що з іншого боку, такими своїми діями і такими заявами Росія насправді показує, чому Україна повинна негайно інтегруватися в європейський простір.

"Шлях євразійської інтеграції та Митного союзу приведе Україну до постійного диктату з боку Росії. Нам постійно будуть нав'язувати свої правила гри і обмежувати наші права, свободи щодо співпраці з іншими партнерами", - вважає депутат.

Розенко нагадав, що до саміту у Вільнюсі, на якому планують підписати Угоду про асоціацію, залишилося два місяці. Він зазначив, що українська опозиція робить все для того, щоб до цього моменту були реалізовані євроінтеграційні прагнення українського суспільства

За словами УДАРівця, у Росії "зовсім інші пріоритети й ідеологія, в тому числі посилення Росії і по відношенню до колишніх республік Радянського Союзу, а також збирання земель руських".

"Боятися цього не варто, тому що через такі труднощі пройшло дуже багато країн, зокрема Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина, а також колишні радянські республіки - країни Балтії, Грузія, Молдова. Всі вони, так чи інакше, відчували на собі тиск, але вистояли", - сказав Розенко.

Депутат спрогнозував, що до вільнюського саміту і моменту підписання відповідних угод, Росія посилюватиме свій тиск на Україну в різних формах.

Нагадаємо, до порядку денного зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу включили питання про намагання РФ створити перешкоди у підписанні Україною Угоди про асоціацію з ЄС.