"Це добре, коли кияни намагаються якимось чином самоорганізовуватися та вирішувати свої проблеми через такі форми протесту. Але там лише п'ятеро активістів, що виглядає трохи дивно. Серйозні акції таким чином не готуються", — каже депутат, якого цитує Gazeta.ua.

Окрім того, він вважає, що у разі бажання залучити опозицію до акції, перед нею варто обговорити свої плани та скоординувати свої дії, а не ставити всіх перед фактом. Нардеп нагадав про звернення лідерів УДАРу, "Батьківщини" та "Свободи" до мешканців Києва з проханням підтримати дії опозиції у понеділок, 19 серпня.

Читайте також: Київрада офіційно оголосила засідання 19 серпня

"На це треба орієнтуватися, а не розпорошувати зараз свої зусилля. Основний запал треба сконцентрувати на 19-му серпні. Киянам треба було б відстояти своє право обирати собі керівництво міста — владу і не дозволяти людям, які не мають повноважень на діяльність, продовжувати керувати Києвом", — додав Розенко.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 16 серпня, п'ятеро громадських активістів з ініціативи "Воля" захопили Київську міську раду. Чоловіки заявили, що чекають, щоб до них на зустріч прийшли народні депутати і депутати Київради. "Ми вже точно домовились з Меліховою", — сказав Луценко.

За його словами, охорона відомства не застосовувала до активістів силу, а тільки чемно просила їх вийти. Однак згодом під'їхав "Беркут" і забрав 4 з 5 активістів на Прорізну.