"Заява президента про референдум в черговий раз підтверджує, що зовнішня політика Януковича є лицемірством... Необхідно нарешті зрозуміти, що Партія регіонів і євроінтеграція - речі несумісні" , - заявив заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції Олег Панькевич.

На його думку, більшість у складі регіоналів та комуністів не голосуватиме за законопроекти про обмеження свавілля влади, перешкоджання корупції та припинення розкрадання бюджетних коштів.

Читайте також: Комуністи повинні перейти в опозицію до Партії регіонів, – Балога

Свободівець, натомість, пообіцяв, що за всі позитивні законопроекти, які наблизять Україну до Європи, голосуватиме фракція "Свобода".

"Ми будемо голосувати за корисні, позитивні проекти законів. Якщо ж так званий "компроміс" передбачає щось інше, а не голосування у сесійній залі, - підкилимні домовленості, поступки, розподіл впливу, то такого компромісу не може бути", - зауважив Панькевич.

Нагадаємо, за словами Президента України Віктора Януковича, вибір між Євросоюзом і Митним союзом зроблять самі українці. Він вважає, що тут може бути необхідним референдум.