:

"Головною метою цієї справи... було припинити правозахисну діяльність Дмитра Гройсмана. На жаль, Гройсман припинив свою діяльність через смерть, але її не припинить Вінницька правозахисна група, яка продовжує свою роботу і працюватиме на захист прав людей", - запевнила адвокат Гройсмана Наталія Гурковська.

Під час засідання вона зачитала промову, яку її підзахисний готував, знаючи, що суд може як виправдати його, так і засудити:

"Якщо у рішенні суду буде звинувачувальний вирок, прошу дати мені максимальний термін покарання, щоб, перебуваючи у місцях позбавлення волі, міг якомога більше зробити правозахисної роботи серед ув’язнених та максимально розповсюдити мої знання щодо захисту прав людини", - просив він.

Нагадаємо, у своєму блозі громадський діяч опублікував фото статуетки чоловіка зі збудженим фалосом, яка знаходиться на Конституції України. За це проти Дмитра Гройсмана була порушена кримінальна справа через "вчинення публічної наруги над державними символами України та розповсюдження продукції порнографічного характеру".

Гройсман вважав, що головною причиною порушення цієї справи було бажання СБУ отримати документацію Вінницької правозахисної групи, яку він очолював. Серед паперів була інформація про біженців та шукачів притулку