Зліва направо: Дмитро Коняєв, Ігор Свергун, Бадаві Кашаєв.
Фото надані mediaport.ua

"Сумна інформація підтвердилася. Олександр Заколодний (один їх учасників експедиції) повідомив по супутниковому телефону з базового табору: "Загинули Свергун Ігор, Кашаев Бадаві, Коняєв Дмитро (усі з Харкова)", – сказав Копійка, додавши, що після цього зв'язок обірвався й він не назвав імена ще двох загиблих українців.

Сьогодні вже відомо, що на початку цього місяця до Пакистану вирушила міжнародна експедиція, до якої увійшли українці (альпіністи із Харкова та Києва), а також двоє представників Грузії та двоє – Словаччини. У складі групи були мешканці Харкова – Ігор Свергун, Дмитро Коняєв, Бадаві Кашаев, Олександр Заколодний та Данило Яснюк.

За словами Геннадія Копійки, трагедія сталася в базовому таборі альпіністів (наметовому містечку), який знаходиться на висоті 4200 метрів біля підніжжя восьмитисячника Нанга-Парбат.

Нагадаємо, сьогодні вночі терористи з угрупування "Джундалла" розстріляли 10 людей у Пакистані. Це було 5 українців, один росіянин, 3 китайців та їхній гід. Всі вони, за винятком одного китайця, загинули.

Згодом з'явилася інформація, що 5 україців ночували не в готелі, а в наметовому таборі. Вони збиралися підніматися на гору Нанга-Парбат, тож намети розбили біля підніжжя цієї гори.

Організатором теракту себе назвала організація "Джундалла"
.

Рух "Талібан у Пакистані" також взяв на себе відповідальність за вбивство 9 людей у Пакистані сьогодні вночі.