Так, о 12.00 до харківської лікарні "Укрзалізниці", де Юлія Тимошенко проходить лікування, висловити їй підтримку прийдуть депутати "Батьківщини" разом з лідером фракції Арсенієм Яценюком.

Тим часом у Києві о 10.45 у наметовому містечку біля Печерського суду члени партії "Батьківщина" проведуть флеш-моб і відкриють фотовиставку, присвячену опозиційній лідерці.

Біля центрального штабу ВО "Батьківщина" брифінг дасть його керівник Олександр Турчинов.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко відбуває 7-річний термін у Качанівській колонії. Її засуджено за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією.

Перед цим Юлія Тимошенко була арештована. Це був запобіжний захід.

30 квітня 2013-го року Євросуд визнав, що арешт Тимошенко як запобіжний захід, коли розглядали її справу про газові угоди з Росією, був незаконним.

Мін'юст погодився з вироком, однак відмовився відпустити ув'язнену, посилаючись на те, що зараз вона сидить не через арешт, а за вироком у газовій справі.

ЄС та США дуже негативно відреагували на ув'язнення екс-прем'єрки. Керівництво західних країн стверджує, що це - прояв вибіркового правосуддя та спроба української влади незаконно усунути конкурентів на виборах.

В листопаді Україна може підписати з Євросоюзом Угоду про асоціацію, яка означає додаткові економічні вигоди для країни. Однак представники ЄС стверджують, що підписання не відбудеться, якщо Юлія Тимошенко залишатиметься за ґратами.

Останній рік Юлія Тимошенко перебуває не у колонії, а в лікарні "Укрзалізниці", що в Харкові. Вона скаржиться на постійні болі в спині, тож в лікарні проходить курс лікування.

Політологи припускають, що незабаром екс-очільниці уряду дозволять виїхати у Німеччину. Формально - у зв'язку з потребою лікувати спину. Однак фактично, цей крок західними політиками буде розцінений, як звільнення Тимошенко. Що сприятиме підписанню Угоди.

Однак невідомо, чи ситуація складеться саме так. Адже поки Юлія Тимошенко відбуває термін, проти неї висунуто звинувачення в ще в одній справі - вбивстві у 90-ті роки бізнесмена Євгена Щербаня.

А нещодавно депутат від "Батьківщини" Володимир Ар'єв повідомив, що проти очільниці цієї партії можуть висунути ще одне обвинувачення - у банкрутстві банку "Родовід".