"Ми неодноразово заявляли, що готові використовувати українські товари за умови, що їх ціна і якість будуть відповідати іноземним аналогам. На даному етапі таких труб в Україні немає, але ми дуже сподіваємося, що незабаром вони з'являться ", - заявили у прес-службі Shell в Україні.

Там додали, що компанія працює з українськими виробниками труб задля підвищення якості їхньої продукції і сподівається, що в перспективі вона досягне якісного рівня, який би задовольнив вимоги компанії.

Читайте також: Розробка сланцевого газу в світі буде повільнішою, ніж у США, - експерти

"На даному етапі труби імпортуються, зокрема, з Японії, і паралельно ми працюємо з українськими виробниками, щоб підняти їхні стандарти до того рівня, який нам потрібен. Коли це станеться, ми з задоволенням перейдемо на українські труби. Наш договір укладено на 50 років. За ці 50 років, сподіваємося, з'являться українські виробники, які задовольнять наші потреби в цій продукції", - наголосили у прес-службі.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький у Давосі, в присутності Президента України Віктора Януковича та Прем’єра Нідерландів Марка Рютте, підписав газову угоду між Shell та компанією "Надра Юзівська".

Раніше у рамках угоди про розподіл продукції Кабмін знизив плату за надання поза аукціоном спеціальних дозволів на розробку родовищ на 99%. Джерела видання "Комерсант-Україна" повідомляють: на такій "знижці" наполягала компанія Shell.