"Основною причиною невідповідності кондитерських вироби є не виконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції — невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці)", — йдеться у результатах Росспоживнагляду, — пише Gazeta.ua.

Читайте також: У Молдові продукція Roshen теж пройшла контроль

Водночас, як додали у відомстві, досі триває контроль за якістю та безпекою виробів Roshen.

Передовсім звертає на себе увагу невиконання українською стороною домовленостей з гармонізації національних систем контролю за якістю та безпекою харчових продуктів, досягнутих в 2012 році при виникненні ідентичних проблем по інших сегментах харчової продукції,
— відзначають у Росспоживнагляді.

Наразі ймовірною є зустріч з компетентними органами України з питань дотримання вимог російського законодавства про якість про якість та безпеку харчових продуктів під час поставок виробів Roshen до Росії. Принаймні Росспоживнагляд розглядає таку можливість.

Нагадаємо, після проведених аналізів, у Білорусії вирішили не забороняти продукцію української компанії Roshen.

Нагадаємо, минулого тижня спожив-нагляд Російської Федерації заявив про наявність бензо-пірену в українській продукції компанії Roshen. Після цього - партнери Москви з Митного союзу теж почали перевіряти продукцію української компанії. Безпечними вироби визнали у Молдові, Таджикистані та Казахстані.