Відповідно до повідомлення видання "Комерсант-Україна", у твердих сирах виробництва компаній "Гадячсир" і "Прометей" виявлено антибіотики. Зокрема, в продукції "Прометея" (входить в Milkiland) Россільгоспнагляд знайшов окситетрациклін, у продукції "Гадячсир" - тетрациклін.

"Щодо продукції зазначених підприємств вводиться режим посиленого лабораторного контролю", - сказано в документі Россільгоспнагляду.

Починаючи з 27 травня кожна партія продукції, призначена для збуту на ринку Росії, перевірятиметься обов'язково, а не вибірково, як раніше. У разі якщо протягом трьох місяців порушення не будуть виявлені, то підприємства знімуть з посиленого контролю.

Читайте також: Україна у 2012-му збільшила імпорт сирів майже на 40%

"Одноразове вживання сиру, в якому виявлені окситетрациклін і тетрациклін, особливої ​​небезпеки не представляє. Однак при тривалому вживанні може викликати дисбактеріоз", - зазначив заступник директора Інституту екогігієни і токсикології ім. Медведя Анатолій Подрушняк.

Головний виконавчий директор Milkiland Анатолій Юркевич вважає, що виявлені Россільгоспнаглядом антибіотики могли потрапити в партію сиру не при його виробництві, а разом з молоком.