"Сьогодні президент Європейської ради та Європейська народна партія чітко заявили про підтримку України в її євроінтеграційному курсі. А наші російські партнери, на жаль, порушили 4 базові угоди між Україною і Росією щодо нашого двостороннього співробітництва. Це так званий "великий договір", це гарантія ядерної безпеки, це угода щодо СОТ і це наша угода про зону вільної торгівлі", - сказав Яценюк, звертаючись до членів уряду у Верховній Раді.

Читайте також: Росію не влаштовує не так Янукович, як сама держава Україна, - свободівець

Опозиціонер відзначив для членів уряду, якими будуть наступні кроки Росії щодо України, щоб заблокувати вступ в ЄС.

"Трудових мігрантів будуть намагатися висилати з Росії, розглянуть питання про введення візового режиму, будуть виводити російський капітал з України і наступні торговельні обмеження", - сказав Яценюк.

За його словами, підписати угоду між Україною і ЄС треба 28 листопада.

"Терміново починайте переговори в рамках СОТ і вирішуйте торговельну суперечку з Росією з нашими партнерами", - звернувся Яценюк до уряду.

Нагадаємо, політична асамблея Європейської народної партії (ЄНП) прийняла резолюцію, де закликає Росію припинити "маніпуляції і шантаж" щодо країн Східного партнерства і підкреслює "відповідальність ЄС за захист" своїх партнерів.