На думку українського Мін'юсту, конфлікт між українськими рибалками та російськими прикордонниками виник не в територіальних водах Росії, що є головною підставою для скасування кримінальної справи.

Адже Росія встановила свій кордон в межах 4 кілометрів від берега, а рибалки були поза цією зоною.

"Факти вчинення кримінального діяння, яке підлягає переслідуванню, на території Російської Федерації відсутні".

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Четверо українців загинули, врятувався тільки Олександр Федорович.

За попередньою інформацією, українці незаконно рибалили у територіальних водах Росії. Російський катер почав переслідувати український баркас. Судна зіткнулись.

Водночас, єдиний врятований Олександр Федорович стверджує, що прикордонники спеціально потопили судно, і навіть не спробували допомогти тим, хто топився. Крім того, міліція перевіряє інформацію про те, що прикордонники стріляли в рибалок.

Зараз Федорович перебуває у російському місті Єйську. Він разом з сім'єю винаймає квартиру. Виїхати з Росії він не може, оскільки проти нього відкрито кримінальну справу. Йому загрожує до 2 років ув'язнення.

У рибалки проблеми зі здоров'ям після інциденту в морі.

У Міністерстві закордонних справ України запевняють, що справа українського рибалки Олександра Федоровича, якого Росія звинувачує у браконьєрстві, знаходиться на їхньому особливому контролі.