"Вони (російські прикордонники, — "24") двічі нас так підрізали. Було таке відчуття, що вони хотіли нас просто переїхати", — розповів він журналістам ТСН.

Рибалка каже, що хлопець, який керував їхнім баркасом, двічі ухилився від катера прикордонників, але втретє йому цього зробити не вдалося.

Утретє вони обійшли нас ззаду, розгорнулися та пішли лоб у лоб тараном. Чистий таран був!,
— запевняє Олександр.

Читайте також: Україна хоче повернути рибалку, який вижив під час аварії в Азовському морі

Водночас, російська поліція не змінює свою позицію: кажуть, що українські рибалки загинули через свій "небезпечний маневр".

"Намагаючись відірватися від російських силовиків, судно-порушник виконало небезпечний маневр, різко змінило курс убік переслідувачів, порушивши міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі", — переконує заявила прес-офіцер прикордонного управління ФСБ РФ у Краснодарському краю Наталія Стредініна.

Після маневру, запевняють в ФСБ, човен навалився на борт прикордонного катера і перекинувся.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Четверо українців загинули, одного було врятовано.

За попередньою інформацією, українці незаконно рибалили у територіальних водах Росії. Російський катер почав переслідувати український баркас. Судна зіткнулись.

Водночас, слідчі управління міліції на Донецькій залізниці почали досліджувати, чи стріляли російські прикордонники в українських рибалок.