"Пане Рибак, ви зверталися до суддів, а треба було звернутися до президента, бо ту ганьбу, яку приймали суди, писали на Банковій і тільки там приймалися рішення для того, щоб забрати мандати у двох наших колег", - сказала Геращенко, виступаючи у сесійній залі.

"Пане Рибак, ви порушили Конституцію, тому що стаття 81 дає виключно 5 випадків, коли можна позбавити депутата мандату. Ці п'ять випадків не підпадають ані під випадок з Домбровським, ані під випадок з Балогою. Це є пряме порушення Конституції, до якого вдається спікер", - наголосила вона.

У свою чергу мажоритарник Петро Порошенко також повідомив, що позбавлення депутатів мандатів порушує Конституцію.

"Знайдіть мені, будь ласка, в повноваженнях Верховної Ради право відкривати картки депутатів. Знайдіть в переліку повноважень голови ВР право відправляти до дому трудові книжки депутатів" - обурився він.

"Чи розуміє на сьогодні як більшість так і опозиція, що це відкривається ящик Пандори, коли кожного з 225 депутатів мажоритарників завтра за добу рішенням суду буде позбавлено мандату і знищений парламентаризм", - додав він.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Рибак розпорядився анулювати картки для голосування депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.