"Швидше за все, це будуть багаті або дуже багаті люди, яких переконають йти на вибори. Отже, склалася парадоксальна ситуація для Партії регіонів: для участі в цих перевиборах виникла проблема знайти бажаючих балотуватися від їхньої партії", - процитувала Миколу Томенка його прес-служба.

Нардеп вважає, що найбільш загрозливими для опозиційних кандидатів будуть не кандидати від влади, так звані "виборчі остарбайтери" або політичні невдахи.

Читайте також: На вибори в проблемних округах немає грошей, - заступник голови ЦВК

"Незважаючи на те, що три опозиційні фракції "Батьківщина", УДАР і "Свобода" задекларували чітку формулу висунення єдиного кандидата від трьох політичних сил, у кожному окрузі набереться до десяти "вічних" кандидатів у ВР, частина з яких або неадекватно оцінює свою політичну популярність, або звично на виборах заробляє гроші, продаючи членів комісії або надаючи інші послуги більш багатим кандидатам", - пояснив Томенко.

Нагадаємо, Верховна Рада нарешті встановила дату повторних виборів у 5 проблемних округах. Майже рік парламент був недокомплектованим через те, що на 5 мажоритарних округах ЦВК не змогла визначити результати голосування.