Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Маніпулювати референдумом легко. Але значно важче потім суспільству розхльобувати результати в умовах фактичного розколу українського суспільства - прихильників і противників асоціації з ЄС чи перебуванням у Митному союзі. Соціологія показує невелику перевагу на користь прихильників євроінтергації. Інша частина не погодиться зі своєю поразкою, бо це мільйони людей. Це небезпечний сірник, який підносять нам", - наголосив він.

На думку експерта, ініціатор референдуму Петро Симоненко маніпулює питанням референдуму.

Читайте також: Комуністи збирають людей, аби призначити референдум щодо вступу до МС, суд — проти

"Ці пристрасті підігрівають з російської сторони. Хочуть посіяти паніку і хаос в головах людей. Подивіться на заяви Путіна, який розповідає про щастя, яке подарував Україні Радянський Союз. Ми розуміємо до чого це йде. Референдум в нинішніх умовах - це політична гра. Це тільки посилюватиме напругу та посилення тиску Російської Федерації на Україну. Адже вона хоче перешкодити нам на шляху європейського розвитку", - зауважив Карасьов.

За словами експерта, головний комуніст розпочав свою президентську кампанію.

"Це старт його кампанії. Він оголосив свій головний месидж - за Митний Союз. Його позиція чітка. Хоча комуністи дуже рано починають гратися в президентські вибори. Краще б з цією темою було виступати наступного року, бо людям набридне слухати про це", - додав він.

Карасьов наголосив, якщо комуністи все таки 8 вересня зберуться на збори і почнуть підготовку до референдуму, то цим мають зайнятися органи юстиції.

Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва заборонив комуністам проводити збори громадян України щодо проведення референдуму стосовно вступу України до Митного союзу.