Текст звернення опубліковано на офіційному сайті президента РФ.

В цьому році привітання від Путіна отримали канцлер Австрії, президенти Азербайджану, Аргентини, Вірменії, Білорусі, Бразилії, Папа Римський, прем'єр Угорщини, президент Венесуели, прем'єр Великобританії, канцлер Німеччини, прем'єр Ізраїлю, президент і прем'єр Індії, король Іспанії, президент і прем'єр Італії, президент Казахстану, прем'єр Канади, голова Китаю, президенти Киргизстану і Кореї, голова Куби, президент Молдови, князь Монако, президенти Сербії, США, Таджикистану, Туркменістану, Туреччини, Узбекистану, Фінляндії, Франції та ПАР, прем'єр Японії.

Зокрема, Путін привітав президента США Барака Обама. У привітанні Путін підкреслив, що в новому році країни відзначають 70-річчя перемоги у Другій світовій війні. Ця історична дата, на його думку, нагадує про відповідальність Росії і США за підтримання миру та міжнародної стабільності, їхній особливій ролі у протидії глобальним викликам і загрозам.

У привітанні канцлера німеччини Ангели Меркель Путін висловив сподівання на продовження у наступаючому році конструктивного діалогу і активної спільної роботи щодо зміцнення партнерських відносин між Росією і Німеччиною та вирішення актуальних питань міжнародного порядку денного.

У привітанні на ім'я президента Білорусі Олександра Лукашенка Путін зазначив, що в році, що минає, активна спільна робота принесла вагомі результати, і висловив сподівання, що дружні російсько-білоруські відносини будуть і надалі динамічно розвиватися.

Привітань від президента Росії удостоїлися також лідери невизнаних Абхазії та Південної Осетії, функціонери міжнародних спортивних асоціацій, колишні глави іноземних держав та урядів, зокрема, Сільвіо Берлусконі, Фідель Кастро, Джордж Буш, Хуан Карлос I, Ніколя Саркозі, Франсуа Фійон, Герхард Шредер.

До слова, Президент США Барак Обама наголосив, що санкції щодо Росії покажуть, наскільки велику стратегічну помилку Володимир Путін здійснив, анексувавши Кримський півострів.