"Після того як я отримав інформацію стосовно того, що відбувається на кордоні з Росією, я одразу ж зателефонував Президенту Путіну і поставив одне запитання: "Що це таке?". Він каже, що також здивований цими діями, вважає їх неправильними і запросив для пояснень керівників і спеціалістів. (…) Я чітко зрозумів, що це рішення було поспішним і воно не було продуманим", — пояснив Янукович в інтерв’ю українським журналістам.

Читайте також: Янукович каже, що Україна має шукати порозуміння у відносинах з Митним союзом

Окрім того, Віктор Янукович гадає, що Україні слід шукати шляхи подальшого співробітництва з країнами Митного союзу, зокрема, із Росією.

"Я далекий від того, що нам треба ускладнювати стосунки з Росією і країнами Митного союзу. Нам, навпаки, треба думати, як їх спростити, як шукати порозуміння, як побудувати модель стосунків України з країнами Митного союзу. Саме це питання сьогодні хвилює і Президента Росії, тому що він добре розуміє, що будь-яка ситуація, яка буде ускладнювати ці стосунки, не піде на користь ні Україні, ні Росії", — додав він.

Як відомо, Віктор Янукович дав інтерв'ю тележурналістам Савіку Шустеру (студія "Шустер LIVE", телеканал "Інтер"), Олександру Ткаченку ("Студія 1 +1"), Андрію Куликову (телеканал ICTV) і Ларисі Губіній ("5 канал").

За словами українського Президента Віктора Януковича, Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.