Cadillac Elmiraj Concept Coupe

У фірмі Cadillac дуже добре розуміються на автомобільній красі. Два роки тому американці показали приголомшливий концептуальний кабріолет Ciel. Якому так і не судилось потрапити на конвеєр.

А тепер компанія демонструє новий, не менш вражаючий прототип - цього разу купе. Автомобіль отримав назву Elmiraj, і він має всі шанси стати серійним. Причому вже у найближчому майбутньому.

За словами дизайнерів, під час створення цього авто еталонами були класичне купе Cadillac Eldorado 1967 року та раніше згаданий кабріолет Ciel.

Це також вплинуло на велетенські розміри автомобіля. Лише послухайте: Elmiraj у довжину - 5,2 м, а в ширину - 1,93 м. Ця купешка більша, ніж Mercedes S-Class!

"Серце" концепту - 4.5-літровий V8 з двома турбокомпресорами. Віддача - 507 конячок і 678 Н•м. Тож динаміка в "Ельміража" має бути прекрасною.

Шанс перевірити це з'явиться лише за 2-3 роки. Приблизно тоді Cadillac випустить нове флагманське купе. Цілком імовірно - на базі Elmiraj.

Aston Martin Vanquish Volante

А от покататися на найкрутішому Aston Martin всіх часів і народів можна буде вже цього року. Потрібно лише нашкребти 265 тис. євро.

Так, новий кабріолет Vanquish Volante - найдорожчий автомобіль британської марки, і просять за нього стільки неспроста.

Для початку новинка отримала м'який складаний верх, який ховається або розкладається всього за 14 секунд. При чому зробити це можна на ходу - на швидкості до 48 км/год.

Далі - це перший автомобіль за 100-річну історію марки, кузов якого повністю виготовили з карбону. Завдяки цьому кабріолет вийшов у міру важким (1850 кг), а корпус - досить жорстким.

А от під капотом Vanquish Volante - шестилітровий двигун V12. Привід - задній, коробка передач - шестиступінчастий автомат.

573 породисті британські скакуни розганяють кабріолет до сотні за 4,1 с і дозволяють досягти 295 км/год!

Цього точно вистачить, щоб розтріпати волосся. І не тільки...