"Знаєте, цьому викиду аміаку ніхто не здивувався. Колишній власник вкладав в устаткування копійки, а отримував мільйони. Обладнання не замінювалося в принципі. Якщо, наприклад, труба виходила з ладу, відрізали шматки від інших труб і приварювали їх. Прийшов новий власник, почав щось вкладати, але вкладення потрібні ще більш серйозні, щоб все привести в порядок. Аміакопровід прорвало чому? Та тому, що зварювальний шов на трубі розійшовся, який ще кілька років тому варили. Він просто розповзся від старості або неякісної зварювання! У трубі були залишки аміаку, тиск був у нормі", - розповів один із співробітників підприємства.

Інші спеціалісти, які раніше працювали на "Стиролі", також не здивувалися прориву труби.

"Я працював на Стиролі головним спеціалістом із зварювання. Сьогодні можу тільки припускати, що сталося. По-перше, прорив міг статися через товщину стіни труби - у пресі писали, що вона була на вигляд 2,5 мм, а за нормою вона повинна бути не менше 5 мм. По-друге, міг не витримати метал труби, також не відповідає нормам. І, нарешті, по-третє - розійшовся зварювальний шов. Група діагностики на підприємстві явно недопрацювала, але на "Стиролі" все завжди було побудовано на ризику", - поділився колишній працівник підприємства.

Нагадаємо, глава держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських назвав дві імовірні причини аварії на заводі "Стирол" у Горлівці. Це міг бути як людський фактор, так і порушення технологічного процесу.

Однак говорити про остаточні причини до закінчення слідства чиновник вважає передчасним.

Як відомо, 6 серпня, під час аварії на заводі "Стирол" у місті Горлівка на Донеччині загинуло 6 людей. Ще близько 20 - постраждалі.

Місцеві жителі поки що бояться, чи не вплине аварія на стан екології у місті і, відповідно, на їхнє здоров'я. Однак високопосадовці запевняють, що небезпеки немає.