"Я думаю, що тиск буде збільшуватися, він буде системним і буде вестися по всіх напрямах: економічному, політичному й інформаційному. Але я думаю, що Україна встоїть перед цим тиском, і ми все одно вийдемо на підписання Угоди про асоціацію", - сказав він.

Читайте також: Угода з ЄС закриває дорогу України до Митного союзу, - радник Путіна

На думку експерта, Росія не піде на компроміс. Єдине, що її влаштує, це відмова України від підписання Угоди з ЄС.

Жданов назвав брехнею заяви російської сторони про те, що Україна не зможе створити зону вільної торгівлі з ЄС і зберегти ЗВТ з країнами СНД.

"Російська сторона лукавить, заявляючи про те, що якщо Україна підпише Угоду про зону вільної торгівлі, то не буде діяти ЗВТ з СНД - це неправда. Зони вільної торгівлі можуть діяти як з ЄС, так і з країнами СНД, вони абсолютно не суперечать одна одній . Але дійсно правила ЗВТ ЄС суперечать правилам Митного союзу. Якщо створити ЗВТ з ЄС, стати членом МС неможливо ", - сказав він.

Нагадаємо, вчора Прем’єр України Микола Азаров зустрівся з своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

На думку лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Азаров поїхав до Москви, щоб порадитися з російською владою, як Україні прослизнути між Митним союзом і ЄС.

Прем’єр-міністр Росії на зустрічі з українським колегою наголосив, що РФ зацікавлена у граничній відвертості при переговорах з партнерами.

Азаров та Медведєв говорили про Митний союз та економічну співпрацю. А після того поїхали на вечерю.