"Щодня надходить інформація: то його бачили в Бучі, в лікарні, то в Білорусі, на кордоні. Ми все перевіряємо, але наразі жоден сигнал не підтвердився", — розповів начальник прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

Читайте також: Мельник не може переховуватися в лісі - він повинен отримувати медичну допомогу, - Піскун

Поки що адвокати Мельника відпочивають. Однин із захисників — Руслана Місюна — поїхав на відпочинок, інший — Олексій Назаренко, який нещодавно розповідав про дзвінок Мельника і його ймовірне повернення, — чекає появи свого довірителя.

"У мене договір з Мельником складений так, що я отримую гроші за участь у конкретних слідчих діях, просто за те, що я адвокат Мельника, мені не платять", — запевняє Назаренко.

Нагадаємо, за словами племінника скандального екс-ректора Петра Мельника Романа, його дядько може перебувати за кордоном, проте, найімовірніше, не в Австрії, як повідомлялося раніше, а у Франції. Водночас, брат утікача Олександр й справді не може знайти свій паспорт.

"Ймовірно, що він у Франції. Я чув, що там живе його найкращий друг Піскун (Святослав Піскун — екс-генпрокурор, — "24")", — розповів Роман, який мешкав із екс-ректором, коли той був під домашнім арештом.

Раніше Петра Мельника оголосили у міжнародний розшук. Його шукаюмуть на території 190 країн.

Як відомо, Петра Мельника затримали наприкінці липня за підозрою у хабарництві. Суд у зв'язку зі станом здоров'я затриманого обрав запобіжним заходом для нього 2 місяці домашнього арешту.

Однак Мельнику 9 серпня вдалося втекти зі свого будинку, де він і відбував арешт.

12 серпня Печерський райсуд Києва постановив затримати Петра Мельника та примусово доставити його до суду для зміни запобіжного заходу.

Також суд змінив запобіжний захід скандальному ректору-хабарнику Петрові Мельнику із домашнього арешту на утримання під вартою.

Є версія, що Петро Мельник втік спершу на Рівненщину, звідки походить родом, а там якимось чином перетнув кордон з Білоруссю.

Водночас, українські прикордонники заперечили, що в Білорусі зловили скандального ректора Петра Мельника. Державна прикордонна служба також спростовує інформацію про те, що чоловіка передали Україні.