За Власенка опозиціонери встали стіною

"Звільнення" Веревского нікого не обурило і, за словами Арсенія Яценюка, навіть було з ним узгоджене . Натомість за Власенка опозиціонери встали стіною. Вони звинуватили спікера та голову регламентного комітету у змові. Володимир Макеєнко змушений був виправдовуватись

Ну якщо є оцей лист від Національної асоціації адвокатів, який поступив на голову ВР: "На даний час Власенко як адвокат внесений до реєстру адвокатів України – повідомив голова регламентного комітету фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

Втім, опозиція заявляє: для того, щоб позбавити Власенка мандата, Володимир Макеєнко сфальшував висновок регламентного комітету. Сам Сергій Власенко стверджує, що адвокатуру полишив давно..

Через ситуацію з Власенком Верховна Рада знову не працювала. Опозиційні депутати заблокували трибуну Верховної Ради. Вони вважають: після Сергія Власенка може настати черга кожного з них.

Депутати блокували роботу парламенту всі дні, поки справу розглядали у суді.

Опозиція тим часом нарахувала серед регіоналів аж 37 сумісників, які поєднують депутатство з іншими видами діяльності, наприклад з бізнесом. Втім, частина з них це заперечує. Зокрема, Олександр Герега відкидає звинувачення, що керує мережею будівельних супермаркетів.

Ще як тільки... 28-го були вибори, а 30-го я вже написав заяву.Я можу десь в приватній бесіді поділитись своєю порадою. Все!, - розповів народний депутат від Партії регіонів Олександр Герега.

Блокували до суду, блокуватимуть і після

Опозиціонери обіцяють не пускати спікера на його місце, щоб той не міг оголосити Власенка не-депутатом. Регіонали поки не хочуть вдаватись до силового розблокування.

На сьогодні ми не передбачаємо ніяких силових варіантів розблокування парламенту. Ми не хочемо влаштовувати цирк в парламенті. Тому ми подивимося ще якийсь час на те, що відбувається, і потім будемо визначатися. Але Верховна Рада працювати буде, - сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Опозиція пропонує один зі способів, як вирішити ситуацію не тільки з Власенком, а й з усіма так званими сумісниками. Мовляв, навіть якщо щодо якогось депутата є ухвала суду, остаточне рішення про позбавлення мандата має залишатись за парламентом. Політологи кажуть: в цьому скликанні сили майже рівні, тому, щоб розблокувати Раду, доведеться шукати компроміси.

Нагадаємо, на початку лютого Вищий адміністративний суд уже постановив позбавити мандатів двох депутатів-мажоритаринків - Олександра Домбровського та Павла Балогу. Причиною такого рішення були названі порушення під час виборів у їхніх округах. Тим часом в опозиції вважають: рішення спровоковане відмовою екс-депутатів приєднатися до провладної більшості.