У рамках підтримки ЛГБТ-руху, Парламентська асамблея Ради Європи вважає важливою "роль публічних фігур, включаючи депутатів, політиків та інших осіб у владних структурах" у заходах сексуальних меншин.

Зокрема, пункт 8 рекомендацій наголошує на необхідності "запрошувати політиків та представників влади до встановлення діалогу і довіри з ЛГБТ-спільнотою, в тому числі - участь у маршах сексуальних меншин і схожих заходах".

Читайте також: У Росії каратимуть за гей-пропаганду і образу почуттів вірян

Згідно з документом, такі країни, як Молдова, Польща і Росія повинні негайно і повністю виконати рішення Європейського суду з прав людини, в справах пов'язаних із захистом прав представників сексуальних меншин.

Також ПАРЄ чітко прописала вимогу щодо припинення обговорення парламентами Литви, Молдови, України та Російської Федерації "законодавства або законопроектів про заборону так званої " пропаганди гомосексуалізму" оскільки це "суперечить правовим зобов'язанням цих країн".

До слова, на думку доповідача ПАРЄ Хакона Хауглі, якщо український нардеп-регіонал Вадим Колесніченко й справді відданий правам людини, йому слід змінити проект закону щодо гомосексуалізму.