"Ми закликаємо всіх спостерігачів подвоїти пильність за тим, щоб вибори пройшли чесно і прозоро, і щоб кожен голос москвича був підрахований без фальсифікацій", - зазначають у штабі кандидата.

Як повідомляє телеканал "Дождь", на гарячу лінію альянсу громадських спостерігачів вже надійшло близько 3000 повідомлень про порушення.

Читайте також: Москвичі уже зафіксували перші порушення на виборах мера

"На багатьох під'їздах вивішені плакати, що закликають прийти голосувати на неправильну ділянку. Люди приходять за адресою, вказаною на під'їзді, а там йому кажуть, що його ділянка в іншому кінці району. Літні люди, які ледве дійшли один раз, на правильну ділянку вже навряд чи підуть" , - зазначають спостерігачі.

Як повідомляє 08-09.ru, поруч з виборчою дільницею 1001 у Москві "відбувається роздача продуктових наборів. Пакети досить значного розміру".

Крім того, спостерігачі розповіли, що : членам ДВК видають браслети-ручки, ТВК вимагає флеш-карту з результатами до підписання протоколів, книги виборців іноді виявляються непрошитими.

Читайте також: Пиріжки стали хітом виборів мера Москви

Разом з тим Росвибори повідомляють про підготовлювані вкидування бюлетенів. "Приховування даних про явку це підтверджує", - зазначають спостерігачі.

"Гаряча лінія", телефон якої вказано на сайті Мосгорізбіркома, не відповідає.

Як повідомив голова Мосгорізбіркома Валентин Горбунов, явка виборців на виборах мера Москви станом на 18:00 складає 26,46%, передає "РІА "Новости". Раніше Мосгорізбірком опублікував звіт, згідно з яким явка виборців на виборах мера Москви за станом на 18:00 сягнула 26,28%.

Нагадаємо, сьогодні москвичі обирають мера столиці Росії.

За даними останніх опитувань, чинного главу Москви Сергія Собяніна підтримують більшість москвичів.