Для Навального, який балотується в мери Москви, відкрито інтернет-рахунок на порталі "Яндекс. Гроші". Туди можуть давати пожертви всі, хто підтримує кандидата.

Виявилося, що на цей рахунок переказали гроші близько 300 юридичних та фізичних осіб із 46 країн світу.

Гроші перераховували і на рахунки соратників Навального Ляскіна, Ашуркова та Янкаускаса.

Матеріали перевірки надіслано в МВС, де можуть відкрити ще одну кримінальну справу проти головного російського опозиціонера.

Однак голова виборчого штабу Олексія Навального Володимир Ашурков сказав, що закордонне фінансування "не відповідає дійсності", пише УНІАН.

Один із членів виборчого штабу Навального, громадянин Росії, надав на кампанію 1 млн рублів з власних заощаджень. А через інтернет-рахунок іде збір коштів, які, фактично, повернуться "жертводавцю".

Якщо ж хтось хоче переказати певну суму безпосередньо Навальному, він може зробити це через офіційний виборчий рахунок, відкритий Олексієм Навальним в Ощадбанку, сказав Ашурков.

Нагадаємо, 18 липня російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 5 років за розкрадання майна підприємства "Кіровлєс".

Однак до вступу вироку в силу його відпустили. Зараз Навальний є кандидатом у мери Москви, він активно проводить виборчу кампанію.