Науковці уявили людину як пакет інформації, яку можна виразити у вигляді натуральних чисел.

"Ми, звичайно ж, зробили деякі припущення у наших розрахунках, щоб обчислити повну кількість даних у вигляді одиниць інформації, які являє собою людина. У цей "пакет" увійшов повний генетичний код, нейронна інформація і співвідношення сигнал-шум, властиве сигнальному обладнанню. Число, яке ми отримали у результаті, виявилося набагато більшим, ніж говорили письменники-фантасти. Повна телепортація людини займе дуже багато часу ", - розповів один із студентів Девід Старкі.

За підрахунками вчених, на телепортацію людини знадобиться 4,5 квадрильйона років, а це в 350 тисяч разів більше, ніж минуло з моменту Великого вибуху.

Аби підрахувати цей час, студенти вдалися до наступних розрахунків. Уся інформація, яку представляє собою людина (генетичний код, спогади, думки), виражається в кількості 2,6 × 1042 ступеня бітів.

Якщо припустити, що смуга пропускання складе від 29,5 до 30 гГц, то час, необхідний для дематеріалізації, переміщення і зворотного матеріалізації в іншій точці простору, складе близько 4,5 квадрильйона років або 350 тисяч віків Всесвіту.