"22 роки нашій єдиній у світі, найкращій країні. Тоді, 22 роки тому, ми вірили, що через двадцять, та ні - вже через десять років у нас буде збудована сильна, демократична, правова держава, органічна частина об’єднаної Європи. Поки що так не склалося… Не вийшло так, як ми хотіли...", - йдеться у зверненні Юлії Тимошенко з нагоди свята Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

На думку екс-прем'єрки, всупереч всім сьогоднішнім неприємностям потрібно цінувати вибір, який Україна зробила 1991 року.

Читайте також: Янукович привітав Україну з Днем Незалежності

"...Процес позитивного становлення нашої молодої європейської країни вже став незворотнім. Нам ніколи не було і не буде легко. Такий вже в нас генетичний код, така історія, така доля. Підписання та ратифікація Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС теж знаходиться в зоні ризику – це ще одне наше історичне випробування", - вважає Тимошенко.

Читайте також: На "дружбу з Росією" було втрачено багато часу, – Балога

"Ми як країна, як нація вже відбулися… Це головне. Нас вже нікому не скасувати, не заборонити. День Незалежності – це не свято політиків, не парад, не літаки над Хрещатиком і не білборди з вітаннями. Це - День єдності всіх українських душ по всьому світові. У нас є своя безцінна земля, своя мова, своя історія, свої герої і обов’язково буде своє вистраждане майбутнє", - також додала засуджена лідерка опозиції.

Тимошенко зізналась, що важко бути оптимістом там, де вона зараз перебуває, але знає, що в України все буде добре.